Regió 7

Rajoy: «Quan es prescindeix de la llei, es renuncia a la democràcia»

11.11.2015 | 13:05
Rajoy: «Quan es prescindeix de la llei, es renuncia a la democràcia»
Rajoy: «Quan es prescindeix de la llei, es renuncia a la democràcia»

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha afirmat avui que "quan es prescindeix de la llei es renuncia a la democràcia", i ha recalcat que defensarà "amb fermesa" el respecte a la sobirania popular i la unitat de la nació.

Rajoy ha posat èmfasi en què els dos principis són l'"essència de la democràcia" que pretén "posar en risc" la resolució secessionista del Parlament.

"Sense respecte a la llei, qualsevol poder, qualsevol Govern perd la seva legitimació", ha dit Rajoy en roda de premsa després de la reunió extraordinària del Consell de Ministres que ha aprovat la impugnació davant el TC de la declaració secessionista aprovada dilluns passat pel Parlament de Catalunya.

El president del Govern ha assenyalat que el recurs presentat davant el Constitucional és la "prova màxima" d'un Estat de dret que "creu en les seves lleis i que les defensa" perquè els espanyols "puguin seguir confiant en les institucions".

Ha dit que l'Advocada General de l'Estat, Marta Silva, ha presentat el recurs d'inconstitucionalitat contra la resolució independentista un cop recollit l'informe preceptiu del Consell d'Estat que considera que aquesta proposta "vulnera" la Constitució i suposa una "declarada insubmissió a les institucions".

"No és un judici de valor ni l'opinió del Govern, és el criteri del màxim òrgan consultiu de l'Estat", ha afegit.

Rajoy ha destacat que els impulsors d'aquesta resolució secessionista pretenen vulnerar la Constitució i el seu propi Estatut i qüestionar la integritat d'Espanya.

"Els qui arrogant-se un poder constitucional que no els correspon, pretenen atribuir-se la sobirania nacional, que només al poble espanyol correspon. Una sobirania que no es pot dividir ni fragmentar", ha afegit.

Segons l'opinió del president del Govern, aquesta resolució pretén tornar el país "a l'arbitrarietat del poder i retrocedir a altres temps que l'Espanya constitucional ha deixat enrere definitivament". E

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El Premi Internacional Catalunya reconeix la investigació oncològica

El Premi Internacional Catalunya reconeix la investigació oncològica

Els tres guardonats van fer una crida a continuar impulsant la recerca des de les institucions ...

Què diuen les portades en paper d´aquest dimecres?

Què diuen les portades en paper d´aquest dimecres?

El no del PSC a Rajoy i la investidura del nou govern copen les portades

Dimecres calorós, però amb possibilitat de plugims al Prepirineu

Les temperatures màximes es mouran entre els 22 i els 27 grays a la Catalunya Central

Enllaços recomanats: Premis cinema