El president del grup parlamentari de Junts Pel Sí (JxSí), Jordi Turull, ha deixat clar aquest dimarts que no deixaran caure el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, i el mantindran com a candidat a la reelecció. "No se'ns passa pel cap oferir el cap polític del president Mas", ha sentenciat des de l'hemicicle del Parlament durant el debat d'investidura.

Segons Turull, renunciar a la presidència de Mas significaria que l'Estat "hauria pres la mida" a l'independentisme, ja que és precisament el que busca. El president de JxSí ha reclamat a la CUP que respectin "la persona" amb qui es van comprometre davant la ciutadania en les eleccions del 27-S i ha destacat que Mas és el més indicat perquè "sempre serà lleial al procés" i ja té "experiència" al capdavant de la Generalitat per impulsar el procés "des del minut zero".

Turull ha advertit que escollir un altre president de la Generalitat significaria que aquesta persona accediria al càrrec "per la porta del darrere", ja que no es va presentar a les eleccions amb aquesta missió. "Això podria restar qualitat democràtica a l'elecció", ha indicat.

A més, Mas té tres virtuts que Turull creu que justifiquen la seva reelecció: "per amenaces que rebi, serà lleial al procés"; té "credibilitat"; i té "experiència", fet que evitaria que el procés hagués de començar "de zero" i, en canvi, pogués ser impulsat "des del minut zero".

El president del grup de JxSí ha reconegut que "el procés està per sobre de les persones" i que "no té un nom i un cognom, sinó centenars de milers. Tot i això, ha insistit en què no es vot "vetar" a ningú i ha defensat que la força més votada a les eleccions esculli "la manera i la persona" que cregui indicades per governar.Com Mas, els diputats de Junts Pel Sí seran "lleials amb el mandat del 27-S" i assumiran "totes les conseqüències" que se' derivin. "No tenim por. Tenim il·lusió i convicció per anar endavant i un mandat democràtic excepcional i extraordinari per ser conseqüents amb ell", ha afegit. La independència de Catalunya és, de fet, "l'instrument" que Junts Pel Sí considera imprescindible "per fer un país millor, més just, més equitatiu, més pròsper i més net per als 7,5 milions de catalans".