El líder del PSC, Miquel Iceta, ha acusat avui el candidat a la reelecció, Artur Mas (JxS), d'haver "degradat" la presidència de la Generalitat i haver-la convertit en objecte de "subhasta" i "rifa", i l'ha avisat que "és hora de dir prou", perquè la història de Catalunya "no ho mereix".

En el segon debat d'investidura al Parlament, Iceta ha "apel·lat" Mas no com a candidat, sinó com a "molt honorable president en funcions" per "demanar-li que no desplegui cap actuació" prevista en la resolució (independentista) suspesa pel Tribunal Constitucional (TC) ahir.

Una resolució que ha qualificat de l'"error més important i greu comès per una institució catalana des de 1977, un error temerari i altament lesiu per als catalans i l'autogovern".

"Ningú en cap circumstància no pot arrossegar les institucions fora de la legalitat, per molts diputats o ciutadans que ho demanin. I no pot empènyer el país a la independència amb menys de 50% de vots", ha afirmat.

I li ha retret que per "mantenir-se en el càrrec" estigui disposat a una "presidència disminuïda, decorativa, coral i polifònica. No volem veure com es posa a subhasta la presidència, no és objecte i rifa, no se la pot degradar o disminuir. No ho mereix la nostra història, ni els catalans, ni vostè mateix".

"Ha dividit CiU, ha dividit els catalans i ara es divideix la presidència amb altres. És hora de dir prou. A veure si per construir un Estat, acabarà destruint una nació", ha sentenciat el dirigent del PSC.