El president del grup de Catalunya Sí que es pot (CSQP), Lluís Rabell, ha afirmat avui que la seva coalició votarà en contra de la investidura del candidat Artur Mas perquè "necessitem un govern capaç de veure la realitat", que és que "la via d'un xoc institucional no resol els problemes".

Rabell ha apuntat, en la segona sessió del debat d'investidura de Mas que se celebra al Parlament, que "l'única sortida és el diàleg" i la convocatòria d'un referèndum a Catalunya perquè els catalans decideixin el seu futur.

"No ens agraden els escenaris catastrofistes -ha apuntat- però l'únic lloc on no ens portarà aquest full de ruta que presenta vostè, senyor Mas, és cap a la república catalana", i de fet, "ja estem entrant en una certa paràlisi", ha rematat Rabell.

Segons el seu parer, "els qui es freguen les mans amb aquesta situació són els senyors Mariano Rajoy (PP) i Albert Rivera (Ciutadans), perquè els afavoreix en les seves campanyes electorals" de cara a les generals del 20D.

Afortunadament, ha matisat Rabell, "hi ha veus positives com la de Podem que, malgrat aquesta situació, apel·len a la consciència democràtica de la societat espanyola que, aquesta sí que escolta la consciència democràtica de la societat catalana", que és just, ha afegit, "el que no fa la dreta espanyolista més rància".

Segons Rabell, "hi ha una certa desconnexió" del que és la realitat catalana, i és que, segons ha apuntat, "quan amenaces i no dónes, el que t'arriba és una coca impressionant".

Després d'afirmar que "hi ha una realitat inqüestionable, que aquí tenim una majoria favorable a resoldre un problema nacional que està plantejat", i ha recordat a la líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, que la cambra catalana "no emana de la Constitució espanyola, sinó de la legitimitat republicana", perquè la Generalitat "va ser restaurada" abans de ser aprovada l'actual Constitució espanyola.

Rabell ha conclòs que Catalunya Sí que es pot està convençuda que el que necessita Catalunya "és un govern que respongui a les necessitats d'aquest país" i això, ha recalcat, no passa per investir el candidat Artur Mas.