El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha notificat avui a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i als membres de la Mesa de la cambra catalana l'advertiment del Tribunal Constitucional de les conseqüències que assumeixen si no acaten la suspensió de la resolució de ruptura.

Segons han informat a Efe fonts parlamentàries i judicials, quatre secretaris judicials mobilitzats pel TSJC s'han dirigit aquest migdia al Parlament, on avui s'ha celebrat la segona sessió fallida d'investidura d'Artur Mas, per lliurar de mà a mà l'acord del Tribunal Constitucional als membres de la Mesa de la cambra catalana.

El text del TC adverteix 21 càrrecs catalans, entre ells el president de la Generalitat, Artur Mas, els consellers del Govern i els membres de la Mesa del Parlament, que el seu deure és "impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir" la suspensió de la resolució de ruptura que va aprovar el Parlament dilluns passat, amb el suport de Junts pel Sí i la CUP, i que ahir va suspendre el Constitucional.

El document avisa aquests responsables institucionals de les eventuals responsabilitats "inclosa la penal, en què poguessin incórrer" si no acaten la resolució del TC.

En arribar al Parlament, els quatre secretaris judicials s'han dirigit a una sala en la qual des de les 14.00 hores estaven reunits els membres de la Mesa del Parlament, entre els quals figuren diputats de JxS, Ciutadans, PSC i CSQP, que són set dels 21 càrrecs catalans als quals es dirigeix l'advertiment, i els l'han lliurat de mà a mà.

El TSJC, que d'acord amb la nova llei ha de prestar auxili jurisdiccional al Tribunal Constitucional, també té previst notificar les pròximes hores la citada providència al president de la Generalitat, Artur Mas, i als consellers del seu govern, segons fonts judicials.