L'Audiència de Tarragona ha fixat una fiança de 250.000 euros i ha retirat el passaport al tresorer de CDC, Andreu Viloca, en entendre que la suposada vinculació a un "entramat organitzat" d'àmplia capacitat econòmica i contactes d'"especial rellevància" augmenta "exponencialment" el seu risc de fugida. En un acte, la secció quarta de l'Audiència de Tarragona va acordar ahir deixar en llibertat amb fiança de 250.000 euros Viloca. CDC va dipositar aquesta quantitat i ahir a la tarda el tresorer va sortir de la presó.

L'Audiència va adoptar aquesta resolució després d'una vista en què la defensa de Viloca, l'advocat Xavier Melero, va demanar que es revoqués l'ordre del jutge del Vendrell d'enviar-lo a presó preventiva, mentre que Anticorrupció va sol·licitar que seguís entre reixes per risc de fugida i de destrucció de proves. En el seu escrit, l'Audiència no aprecia risc de destrucció de proves, encara que admet un "elevat" risc de fugida, per la qual cosa imposa a Viloca una fiança de 250.000 euros i ordena que se li retiri el passaport, que se li impedeixi sortir d'Espanya i que comparegui cada dilluns en seu judicial, amb l'objectiu de "minimitzar" el risc d'una acció elusiva de la justícia.

"Existeixen indicadors de la concurrència d'un entramat organitzat, entramat amb una àmplia capacitat econòmica, amb contacte amb diferents persones d'especial rellevància, circumstància que, unit a la gravetat dels fets denunciats, incrementa exponencialment el risc de fugida de l'avui apel·lant", adverteix l'acte.