Regió 7

Viloca surt en llibertat amb una fiança de 250.000 euros

L'Audiència no veu risc de destrucció de proves però sí de fuga i deixa sortir el tresorer de CDC sense passaport i amb la imposició d'un dipòsit

12.11.2015 | 00:00
Andreu Viloca, al mig, el dia de la seva detenció
Andreu Viloca, al mig, el dia de la seva detenció

L'Audiència de Tarragona ha fixat una fiança de 250.000 euros i ha retirat el passaport al tresorer de CDC, Andreu Viloca, en entendre que la suposada vinculació a un "entramat organitzat" d'àmplia capacitat econòmica i contactes d'"especial rellevància" augmenta "exponencialment" el seu risc de fugida. En un acte, la secció quarta de l'Audiència de Tarragona va acordar ahir deixar en llibertat amb fiança de 250.000 euros Viloca. CDC va dipositar aquesta quantitat i ahir a la tarda el tresorer va sortir de la presó.
L'Audiència va adoptar aquesta resolució després d'una vista en què la defensa de Viloca, l'advocat Xavier Melero, va demanar que es revoqués l'ordre del jutge del Vendrell d'enviar-lo a presó preventiva, mentre que Anticorrupció va sol·licitar que seguís entre reixes per risc de fugida i de destrucció de proves. En el seu escrit, l'Audiència no aprecia risc de destrucció de proves, encara que admet un "elevat" risc de fugida, per la qual cosa imposa a Viloca una fiança de 250.000 euros i ordena que se li retiri el passaport, que se li impedeixi sortir d'Espanya i que comparegui cada dilluns en seu judicial, amb l'objectiu de "minimitzar" el risc d'una acció elusiva de la justícia.
"Existeixen indicadors de la concurrència d'un entramat organitzat, entramat amb una àmplia capacitat econòmica, amb contacte amb diferents persones d'especial rellevància, circumstància que, unit a la gravetat dels fets denunciats, incrementa exponencialment el risc de fugida de l'avui apel·lant", adverteix l'acte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

Enllaços recomanats: Premis cinema