La ciutat de París s'ha aixecat avui després de viure anit la pitjor massacre terrorista de la història de França, amb un balanç provisional de 120 morts i 200 ferits, dels quals 80 es troben en estat greu.

El caos ha començat a regnar a la capital francesa poc abans de les 10 de la nit, quan s'han produït tirotejos als carrers Fontaine i Charonne . Testimonis d'un dels atacs han assegurat que diversos homes han obert foc amb armes de gran calibre, possiblement fusells Kalashnikov, contra les terrasses de dos restaurants. En aquests atacs haurien mort una desena de persones. Concretament, els locals afectats són Le Petit Camodge i Le Carillon.

Paral·lament, tres terroristes han entrat a la sala Bataclan i han retingut a l'interior persones. El local es troba situat al número 50 del bulevar Voltaire, en una zona d'oci molt freqüentada els divendres a la nit, també al centre de París. Hi actuava el grup Eagles Death Metal, concert que ha estat interromput pels trets dels assasltants. El segrest ha acabat poc abans de la 1 de la matinada, quan la policia ha abatut als segrestadors, tres segons mitjans francesos, i ha deixat enrera un centenar de morts i els tres terroristes abatuts.

També s'han registrat explosions prop de l'Estadi de França on s'estava disputant un partit amistós entre les seleccions de futbol de França i Alemanya, en què es trobava el jugador del València Mustafi. L'àrbitre del partit era el valencià Mateu Lahoz. Segons la policia, en aquest punt hi ha hagut 4 morts i 11 ferits. El president francès, François Hollande, que assistia al partit, ha estat desallotjat en helicopter i el públic ha estat evacuat.

El president de França, François Hollande, va comparèixer dues vegades davant els mitjans de comunicació després de la tragèdia, primer des del Palau de l'Elisi, on va anunciar el tancament de fronteres i l'estat d'emergència, i després des de la sala de concerts, on va assegurar que no tindrà "pietat" amb els terroristes.

Avui celebrarà un consell de Defensa a les 9.00 hora local (8.00 GMT) i ha suspès el seu viatge a la cimera del G20 a Turquia per ocupar-se d'unes circumstàncies excepcionals, que han requerit mesures insòlites.

A més de tancar els passos fronterers, França ha mobilitzat a 1.500 militars, ha establert protocols d'urgència als hospitals i ha prohibit que se celebrin espectacles a París, almenys, aquest dissabte.