La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans (C's), Inés Arrimadas, va acusar ahir el President de la Generalitat en funcions, Artur Mas, de "posar en perill" els funcionaris catalans, amb les seves "bogeries" independentistes, i de "lliurar Catalunya a la CUP".

En la nova sessió del debat d'investidura, Arrimadas va alertar que el projecte independentista provoca "inseguretat jurídica" i pot "arrossegar" cap a la "il·legalitat" funcionaris i ciutadans corrents que "ja no dormen tranquils".

Amb un to molt més agre que en el seu discurs de dimarts passat després de la decisió del Constitucional de suspendre la declaració rupturista, Arrimadas va advertir Mas que "les bogeries que està fent són contraproduents per als 7,5 milions de catalans", que "el que necessiten és un sou i viure tranquils". Després d'assegurar que Mas "ha perdut tota la legitimitat", li va retreure que pretengui "lliurar la governabilitat a la CUP, a la qual agrada incomplir la legalitat, li va aquest rotllo".

Arrimadas va qualificar d'"invent" l'oferiment de Mas a la CUP de sotmetre's al setembre, al cap de deu mesos de formar el nou Govern, a una qüestió de confiança: "està sobrepassant totes les línies vermelles, això és ja intolerable, està fent bo el tripartit".

"Quina una n'està organitzant vostè per ser president. Està llençant tot el bagatge de Catalunya per una ocurrència", va afirmar Arrimadas, segons la qual abans els catalans eren un "referent de seny" i, en canvi, ara el govern català s'està "carregant" aquesta imatge.

Mas, segons va dir la líder de C's al Parlament, "pretén fer una república bananera al marge de les lleis", sense fer cas de la suspensió decretada ahir pel Tribunal Constitucional de la resolució independentista aprovada per la cambra catalana. Per tot això, la cap de l'oposició a Catalunya ha emplaçat el president en funcions a "rectificar" i "no intentar passar a la història a qualsevol preu".