Anna Gabriel i Antonio Baños, els dos caps visibles de la CUP en el nou Parlament, són els polítics més ben valorats a Catalunya, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat.

El sondeig va ser elaborat a partir de 2.000 entrevistes entre el 5 i el 27 d'octubre, amb anterioritat al debat d'investidura d'aquesta setmana, en què per dues vegades la CUP ha evitat amb el seu 'no' la proclamació d'Artur Mas com a president de la Generalitat.

Només tres polítics dels dotze polítics que apareixen en el baròmetre obtenen un aprovat: Gabriel (5,82), Baños (5,60) i el president d'ERC, Oriol Junqueras, amb un 5,38.

En concret, Gabriel és puntuada amb un 5,93 pels votants de Junts pel Sí, que atorguen un 6 a Baños, mentre que l'electorat de la CUP suspèn Mas amb un 4,21 i posa un 6,05 a Junqueras.

Gabriel, això no obstant, és la dirigent menys coneguda, ja que un 74,8% dels enquestats no saben qui és, per damunt del 50,9% en el cas de Baños i a molta distància de Junqueras (9,4%), que és per darrere de Mas el líder amb més notorietat.

Mas obté una valoració mitjana de 4,22, per sota dels dos màxims representants de Catalunya Sí que es Pot al Parlament, Lluís Rabell (4,40) i Joan Coscubiela (4,62), que són després de Gabriel els menys coneguts.

Tampoc arriben a l'aprovat els socialistes Miquel Iceta (4,13) i Carme Chacón (3,12), els dirigents més mediàtics de Ciutadans, Albert Rivera (3,77) i Inés Arrimadas (3,14) i els populars Xavier García Albiol (2,06) i Jorge Fernández Díaz (1,88).

El baròmetre del CEO també detecta que un 52,4% dels enquestats confien poc o gens en els polítics catalans, mentre que el grau de desconfiança cap als polítics espanyols s'eleva fins al 83,8%.

Un 52,1% considera dolenta o molt dolenta la gestió del govern de la Generalitat, mentre que el grau de percepció negativa cap a la labor del Govern central arriba al 83,6%.