El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha comparegut aquest dissabte després dels atemptats que han colpejat París. "No estem davant d'una guerra de religions sinó d'una lluita entre civilització i barbàrie", ha assegurat el cap de l'executiu. Rajoy ha assegurat que ha parlat amb el primer ministre francès, Manuel Valls, i que al llarg del matí ho farà amb el president François Hollande. El president espanyol ha dit que "fins ara només es té notícia d'un ciutadà ferit" durant els atemptats. De fet, Exteriors treballa per fer seguiment dels ciutadans que n'hagin resultat afectats i al mateix temps Rajoy ha donat instruccions a Interior perquè es convoqui el pacte antiterrorista.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha comparegut aquest dissabte al matí per valorar els atemptats que han deixat ja més d'un centenar de morts a la capital de França. Rajoy s'ha solidaritzat amb el poble francès davant de la tragèdia. "No hi ha causa que justifiqui atrocitats com la d'ahir [divendres] ni creença que les pugui parar, no estem davant d'una guerra de religions sinó d'una lluita entre civilització i barbàrie".

Rajoy ha assegurat que els societats obertes i defensores de la "vida i la llibertat" se senten colpejades davant del fets. "Per això tots som França", ha dit. "Ens poden fer mal però no ens guanyaran", ha advertit Rajoy. De fet, ha recordat que "el terror no ha pogut mai amb Europa", i en aquest sentit ha mostrat "determinació" per posar-hi fi.

Rajoy ha explicat, en una intervenció d'uns cinc minuts, que ha traslladat el seu suport i solidaritat al primer ministre francès, Manuel Valls; i que ha parlat també amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez; i els de C's i Podemos, Albert Rivera i Pablo Iglesias. Poc abans del migdia ho farà amb el president francès François Hollande.

Convençut que només s'hi pot fer front "amb èxit" des de la cooperació i la unitat dels demòcrates, Rajoy ha donat instruccions al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, perquè convoqui els integrants del pacte antiterrorista. A més, des del ministeri d'Exteriors s'està fent el seguiment dels espanyols que són a la capital francesa i que s'hagin pogut veure "afectats" pels atemptats. Fins ara, ha dit Rajoy, es té notícia d'un ciutadà espanyol ferit. No s'ha concretat de quin territori de l'estat és originari.

Rajoy també ha explicat que aquest matí es reuneix el Consell de Seguretat Nacional per valorar la situació després dels atacs. "Les forces de seguretat mantenen un elevat nivell d'alerta", ha dit Rajoy. S'analitzarà la situació i si cal "es reforçaran les mesures de seguretat", ha afegit. El nivell d'alerta antiterrorista per ara se situa a 4 enuna escala de 5. Es va elevar després dels atacs a França, Tunísia i Kuwait.