Els germans Josep i Pere Pujol Ferrusola van mantenir ahir davant del jutge José de la Mata, com va fer el seu pare, l'expresident Jordi Pujol, que els diners que acumulaven en comptes d'Andorra provenien d'una herència del seu avi, que després va donar beneficis arran de diferents inversions.

Segons fonts jurídiques, els germans, imputats per blanquejar suposadament diners procedents de comissions il·legals a canvi d'adjudicacions públiques, van defensar la tesi de l'herència que ja va al·legar el seu pare quan es va destapar els diners que la família tenia al Principat. Tots dos van ser preguntats durant unes sis hores pels ingressos registrats en els seus comptes d'Andorra, alguns d'ells del seu germà gran, Jordi, encara que en alguns casos no van saber explicar a què es devien, van indicar les mateixes fonts.

Així va passar amb un ingrés de diversos milions de iens que es va fer fa uns tres anys al compte a Andorra de Pere Pujol, que va negar que hi fos i, un cop li va ensenyar el paper la fiscal, va afirmar que no sabia res d'aquesta transferència i va al·legar que tots els fons es van regularitzar després amb Hisenda.

Josep Pujol, de la seva banda, va defensar també la tesi de l'herència que els germans van rebre presumptament del pare de l'expresident i va afegir que aquests diners els van gestionar dues persones primer, i després el seu germà gran, en productes bancaris, dividends i contractes de préstecs, i que van donar molts beneficis.

Els dos germans van declarar ahir dins d'una peça oberta pel jutge dins la investigació a Jordi Pujol Ferrusola, que va ser secreta fins aquest dimecres, quan el jutge va ordenar l'aixecament del secret sumarial.