L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va decidir ahir ajornar fins al 22 de novembre la manifestació que havia convocat avui a Barcelona per demanar la unitat dels 72 diputats independentistes. L'acte es va desconvocar arran dels atemptats terroristes de divendres a la nit a París.

El Secretariat Nacional de l'ANC, que es va reunir de forma ordinària a Vilanova i la Geltrú, va anunciar en un comunicat que havia decidit ajornar l'acte programat avui al parc de la Ciutadella, a les proximitats del Parlament, "pels fets a París".

L'ANC va informar també que el mateix acte se celebrarà el diumenge 22 de novembre i que "els detalls de la nova convocatòria, com ara el lloc i l'hora, es faran públic al llarg de la setmana que ve". "La decisió s'ha adoptat per respecte i solidaritat amb el poble francès, després dels fets de la matinada passada [la de divendres] a París. L'Assemblea se suma a les mostres de condol per les víctimes i expressa el seu màxim rebuig a la violència i el seu compromís amb la democràcia", va concloure el comunicat.

L'ANC havia convocat la manifestació per expressar el rebuig al fet que el Tribunal Constitucional hagués suspès la declaració independentista aprovada al Parlament i per demanar la unitat dels 72 diputats independentistes després que la CUP hagi rebutjat dues vegades aquesta setmana investir president Artur Mas. La nova convocatòria queda programada una setmana abans de l'assemblea de la CUP del 29 de novembre.

Puig no entén les exigències

El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat en funcions, Felip Puig, va considerar, en referència a les reivindicacions de la CUP en matèria econòmica, que aquesta formació ha d'entendre que "no pot ser que els que treuen deu diputats marquin la política econòmica del govern".

En una entrevista per al programa Conversis de COPE-Catalunya, el conseller i dirigent de CDC va assegurar que, en democràcia, igual que les majories han de tenir en compte l'opinió de les opcions minoritàries, les minories "han d'entendre que els que marquen la pauta són les majories".

Puig va afirmar que "no és desitjable" que s'hagin de tornar a convocar eleccions catalanes el març.