El Consell Nacional de CDC va aprovat amb el 92% dels vots les llistes que la coalició Democràcia i Llibertat presenta per concórrer a les eleccions estatals del 20-D. De cap de llista per Barcelona, hi anirà Francesc Homs, Jordi Xuclà per Girona, Antoni Postius per Lleida i Ferran Bel per Tarragona.

Pel que fa al Senat, Miguel Àngel Escobar serà el candidat per Barcelona, Joan Bagué per Girona, Maite Rivero serà la candidata per Lleida i Carles Pellicer per Tarragona. CDC va celebrar ahir el Consell Nacional -amb només aquest punt a l'ordre del dia pels atemptats de París- perquè demà s'acabava el termini per presentar les llistes i "calia" l'aval dels consellers nacionals, va explicar Homs. El ja candidat de Democràcia i Llibertat per a les eleccions del 20 de desembre, va condemnar els atemptats de París. Va expressar "dolor i consternació". "No ens deixarem impressionar per aquests assassins. Aquells que vulguin alterar el civisme i el manteniment de la llibertat i la democràcia no ho aconseguiran", va reblar. Pel que fa a les llistes, Francesc Homs encapçalarà la llista per Barcelona, i tindrà com a número 2 Carles Campuzano, seguit de Lourdes Ciuró, Míriam Nogueras i Miquel Puig.

Jordi Xuclà, de Girona, anirà acompanyat de Jordi Cordon, Elisabet Terrades i Marc Claparols, mentre que Antoni Postius, per Lleida, configura la llista amb Ramon Royes, Jeanine Abella i Mariona Balasch. A Tarragona, l'obre Ferran Bel, amb el suport de Mercè Dalmau, Mar Vázquez, Joan Güell i Oriol Vázquez. A més, els candidats de Democràcia i Llibertat al Senat per Barcelona són Miguel Àngel Escobar, Sílvia Requena i Glòria Freixa. Per Girona, Joan Bagué, Claudia Massó i Pere Saló. Per Lleida, Maite Rivero i Ramon Alturo - amb el tercer lloc encara pendent de confirmar- i per Tarragona es presenten al Senart Carles Pellicer, Annabel Marcos i Joan Basora.