Regió 7

Comença la campanya electoral a Veneçuela amb el focus als EUA

15.11.2015 | 08:00

Les forces polítiques de Veneçuela van iniciar la campanya electoral de les parlamentàries de desembre amb els EUA com a protagonistes, ja que el president, Nicolás Maduro, va acusar el president nord-americà, Barack Obama, de cometre "greus errors" i l'oposició va destacar la detenció de familiars de la parella presidencial dins les fronteres nord-americanes. La campanya, que va començar ahir i acabarà el 3 de desembre, tres dies abans de les eleccions, es va veure afectada de forma notable des del bàndol opositor per la notícia de la captura d'un fillol i un nebot de Maduro, que han estat imputats als Estats Units amb càrrecs de conspiració per introduir droga a aquest país.
La notícia, que es va difondre dimecres passat, ha passat a formar una part important del discurs de campanya dels candidats de l'oposició, que han condemnat el fet i han demanat que hi hagi una investigació seriosa.
"Parlaré sobre el tema maleït de la vinculació amb el narcotràfic d'alts entorns familiars vinculats al al poder", va dir el secretari executiu de l'aliança opositora Mesa de la Unitat Democràtica (MUD), Jesús Torrealba, durant l'acte d'inici de la campanya a Caracas. Per Torrealba, el problema no és que els detinguts als EUA siguin nebots o fillols de la parella presidencial, sinó que sigui per culpa del narcotràfic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, va fer una...

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Enllaços recomanats: Premis cinema