Alberto Pardo Touceda, un dels espanyols donats per morts per França en els atemptats de París, està viu. Així ho ha confirmat a Faro de Vigo un familiar al portal de la seva casa fa uns minuts, que va explicar que el jove hauria perdut el seu DNI fa anys i sembla ser que el document va aparèixer a la sala Bataclan la nit de la tragèdia, d'aquí la confusió del Ministeri d'Exteriors.

La família es va assabentar que Alberto Pardo Touceda seguia viu gràcies a que van veure que ell seguia actualitzant el seu compte de Facebook i parlant amb els seus amics, als quals els deia que "Doncs no sé.-.. jo em veig a mi mateix en aquests moments i diria que estic viu. Però si seguiu escrivint coses tan boniques sobre mi tal vegada hagi de morir-me per no deixar-vos malament. A més, si ho diu El País... ha de ser cert".

Quan van veure aquests missatges van trucar a Alberto, que els va confirmar que estava bé i que es trobava a Estrasburg, lluny del lloc de la tragèdia. Ara mateix l'oncle del jove s'està desplaçant fins a la casa de la seva àvia per tranquil·litzar-la i explicar-li la bona notícia.

Des de la pròpia Moncloa han trucar aquest matí a la seva mare per comunicar-li la defunció del seu fill a la sala Bataclan.

Detenen a sis persones relacionades amb un dels terroristes de Bataclan

Les forces de seguretat franceses han detingut aquest diumenge a sis persones de l'entorn familiar d'Ismael Omar Mostafei, l'únic terrorista de la sala de concerts Bataclan que ha estat identificat.

Fins ara se sabia que el seu pare i el seu germà havien estat arrestats el dissabte a la tarda perquè prestessin declaració. Mostafei ha estat identificat per un dit trobat entre els enderrocs de Bataclan. Nascut a Courcouronnes, la perifèria parisenca, havia estat condemnat fins en vuit ocasions per delictes menors comesos entre 2004 i 2010.

A més, tenia "una 'Fitxa S' per radicalització, però mai hi havia estat implicat en cap registre d'afiliació o associació de delinqüents en relació amb alguna organització terrorista".

Troben un cotxe usat pels terroristes de París

Un Seat León negre que presumptament va utilitzar un dels comandos terroristes que van atemptar el divendres a la nit a París va ser localitzat, amb armes en el seu interior, a Montreuil, ciutat limítrofa amb la capital francesa.

És el segon cotxe directament relacionat amb els atacs, després d'un primer automòbil, un Volkswagen Polo, trobat al costat de la sala de concerts Bataclan, on va tenir lloc l'atemptat amb major nombre de víctimes.

El fiscal de París, François Molins va dir que diversos testimonis havien parlat d'un Seat León negre utilitzat per un dels comandos gihadistes autor de varis dels tirotejos contra bars prop de la plaça de la República de París.

En concret, aquest vehicle va ser vist al costat d'un restaurant al carrer Charonne, on va haver-hi 19 morts i en un bar del carrer de la Fontaine au Roi, on cinc persones van ser assassinades.

La troballa d'aquest cotxe als afores de París reforça la pista que els que van utilitzar el Seat León es van donar a la fuga.

Una pista que podria estar en relació amb les tres detencions que es van produir a Bèlgica, entre els quals està l'home, de nacionalitat francesa, que va llogar en aquest país un Volkswagen Polo.