La delegada del govern a Madrid, Concepción Dancausa, ha fet aquest dilluns una crida a la tranquil·litat i a la col·laboració ciutadana, i ha anunciat que es reforçaran "algunes mesures" per al partit de Lliga que dissabte que ve disputaran el Reial Madrid i el FC Barcelona al Santiago Bernabéu.

Dancausa ha fet aquestes declaracions davant la seu de la Delegació del Govern, on, acompanyada pel cap superior de Policia de Madrid, Alfonso Fernández, comissaris de deu comissaries del Cos Nacional de Policia i treballadors de la institució han guardat cinc minuts de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats de París.

La delegada ha recordat que el 'clàssic' de dissabte que ve al Santiago Bernabéu és ja, en si mateix, un partit d'alt risc, encara que ha emplaçat a la reunió que se celebrarà dijous que ve amb el Reial Madrid, el FC Barcelona, la Policia Nacional i els serveis municipals de Madrid per prendre les mesures que assegurin que el partit se celebrarà sense cap dificultat. "Lògicament prendrem totes les mesures necessàries i, com és lògic, tindrem en compte el que ha succeït a França i, d'alguna forma, reforçarem algunes de les mesures", ha dit.

No obstant, ha insistit que es tracta d'una pràctica habitual en tots els partits de futbol catalogats d'alt risc, encara que ha considerat que l'entrada i la sortida dels aficionats de l'estadi estarà sotmesa a controls "més exhaustius", a més de vigilar que no s'accedeixi al camp amb armes o bengales.

Dancausa ha recordat que a l'estadi Vicente Calderón aficionats portuguesos van introduir petites bengales en entrepans, cosa que resulta "pràcticament impossible" de detectar, per això no ha descartat que dissabte que ve s'examinin fins i tot els entrepans.

Respecte a possibles reforços en esdeveniments multitudinaris, com concerts, la delegada ha manifestat que es revisaran tots els actes previstos a la regió, ja que, a més de la campanya per a les eleccions del 20-D, s'acosta Nadal, una època propicia per a les aglomeracions i, per tant, "haurem de tenir especial cura".

Dancausa, això no obstant, ha fet una crida als ciutadans perquè estiguin "tranquils" encara que han de ser conscients que tots els països d'Europa estan sotmesos "a un possible atac terrorista" perquè "el terrorisme és global" i davant d'això "cal estar previngut" però "no tenir por".

A més, ha posat en valor la col·laboració ciutadana per ajudar les institucions dedicades a la seguretat, i s'ha referit a la manera com els aficionats van abandonar divendres passat l'Estadi de França, "cantant el seu himne nacional i tranquils". Per a Dancausa, aquest ha estat "un exemple" d'allò que els ciutadans han de fer davant una situació de pànic: "No espantar-se i intentar col·laborar", ha conclòs.