El conseller d'Interior en funcions, Jordi Jané, va demanar al govern espanyol que el seu departament i els Mossos d'Esquadra puguin participar en el consell específic que avalua el risc d'atemptats gihadistes i decideix el nivell d'alerta a tot l'Estat. En declaracions al programa El Suplement, de Catalunya Ràdio, Jané va afirmar que "seria bo i positiu que no només se'ns informi de què s'ha decidit, sinó que hi poguéssim participar perquè nosaltres també tenim dades".

El conseller d'Interior va dir que alguns dels àmbits potencials de risc "els tenim concretats", en referència a aeroports, estacions, ports, mitjans de transport, llocs on hi ha una afluència massiva de persones. A primera hora del matí, en una entrevista al 324, Jordi Jané va indicar que el juliol havia enviat per escrit al ministeri de l'Interior una proposta d'acord per poder participar en les decisions en temes de seguretat i que encara no ha estat resposta.

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va lamentar que es vulgui "entrar en disputes i baralles" quan el món està commocionat pels atemptats i va garantir que no oculta a la Generalitat cap mena d'informació relacionada amb la lluita antiterrorista. El ministre va manifestar la intenció millorar la coordinació.