El lehendakari, Iñigo Urkullu, va assegurar ahir que existeix "una estratègia" del PP i d'"els seus possibles aliats de Ciutadans" de "centralització, sense respecte per les singularitats" per "afeblir l'autogovern basc", que consisteix a "limitar, buidar, soscavar" la "capacitat econòmica i política" d'Euskadi.

"No és casual que s'incompleixi l'Estatut, que és llei. No és casual que les lleis espanyoles envaeixin les competències basques. No és casual que es qüestioni el concert econòmic basc i el conveni navarrès. No és casual el menyspreu del diàleg entre diferents i de la voluntat d'aconseguir acords", va remarcar.

Urkullu va pronunciar aquestes manifestacions en un acte electoral del PNB a Durango (Biscaia), en el qual es va fer un minut de silenci pels atemptats de París. En aquest acte, Urkullu va presentar les candidatures de la seva formació a les generals del 20D, el lema electoral de les quals serà: "Lehenik Euskadi. Euskadi és el que importa". El lehendakari va destacar que les de desembre són "més que unes eleccions generals o unes eleccions espanyoles" perquè s'hi juga "el futur d'Euskadi".