Regió 7

"Aquesta guerra tot just ha començat"

Estudiants francesos de la FUB aposten per la solidaritat i el diàleg perquè el país no es trenqui

17.11.2015 | 00:00
Brousse, Bussi i Lahman conversant després de la classe
Brousse, Bussi i Lahman conversant després de la classe

"Ens hem de revelar perquè aquesta guerra tot just ha començat i serà encara més horrible els mesos que vindran. Només és l'inici, i no només per a França sinó per a tot el món". Charlotte Cadilhac, de dinou anys, s'expressava, ahir, amb aquesta contundència sobre els atemptats de divendres. L'acompanyaven Iris Puig-Ametller, també de dinou anys; Anthony Palut, de vint-i-dos, i Marie-Dominique Douard, de vint. Tots quatre són de Perpinyà i estudien Fisioteràpia a la FUB.
Després del minut de silenci convocat per la institució universitària (vegeu la pagina 5), van dedicar una estona a comentar amb Regió7 la tragèdia a París i les seves conseqüències. Divendres, les tres noies van tornar a la seva ciutat. Cadilhac explicava que l'endemà hi havia menys gent al carrer del normal. Tots tenen família a París. Douard comentava que la seva germana es va salvar pels pèls de viure-ho en directe "perquè havia d'anar a un dels carrers on hi va haver un dels tiroteigs, però, finalment, no hi va anar".
Palut admetia que, potser "inconscientment", després del que va passar el gener passat a la seu de la revista satírica francesa Charlie Hebdo, "els francesos sabíem que un dia podia tornar a passar". Els quatre defugien la possibilitat que els nous atemptats suposin un trencament de la convivència amb els musulmans que viuen a França. "El problema no és a la religió. Això es un acte de terrorisme", deia Puig-Ametller. Palut afegia que "a França hem de ser solidaris amb els musulmans, que són els nostres amics i per a la majoria dels francesos són els nostres germans. No podem deixar que el país es divideixi. No només a França. Això pot passar a Espanya i a Anglaterra. Hem d'estar units tots".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

Enllaços recomanats: Premis cinema