El jutge José de la Mata ha prohibit a Jordi Pujol Ferrusola disposar dels vuit cotxes, sis dels quals de luxe, que guardava en una nau industrial a Teià, així com de quatre immobles a nom seu i el de la seva exdona, i un cinquè de titularitat de la seva filla.

En dos actes del 27 d'octubre i el 5 de novembre i continguts en el sumari de la peça sobre les comissions rogatòries a Andorra, el magistrat de l'Audiència Nacional ordena el bloqueig d'aquests béns pel risc que intenti ocultar-los com ha fet amb part dels diners que tenia al Principat.

En l'escrit del 5 de novembre, el jutge enumera els vehicles que es van trobar en l'escorcoll uns dies abans, el 27 d'octubre, d'una nau industrial de Teià que usava Pujol, una entrada que es va fer dins l'operació Hades, en què es van fer 15 escorcolls a domicilis i empreses de la família Pujol. La nau contenia, segons el jutge, vuit vehicles, sis dels quals d'alta gamma, concretament dos Mercedes, un Lamborghini, un Ford Mustang, un Ferrari i un Jaguar, així com un Nissan pick-up i un Seat 127.

En un altre acte dictat el 27 d'octubre, el mateix dia de l'operació Hades, el jutge ordena que es prohibeixi disposar a l'imputat de cinc immobles a nom seu, de la seva exdona Mercè Gironès (imputada) i de la seva filla Núria.

Concretament, lliura ordre al Registre de la Propietat de Puigcerdà de bloquejar una finca titularitat de Jordi Pujol Ferrusola a Bolvir, tres immobles a Barcelona, un dels quals a nom seu, un a nom del matrimoni i el tercer titularitat de Gironès. Finalment, prohibeix que es faci cap tipus d'acte de disposició sobre un altre immoble del carrer Ganduxer 5 de Barcelona, propietat de la filla, que el va comprar amb diners que havia rebut del pare com a donació per intentar així ocultar-ho a la justícia.

De la Mata justifica els bloquejos en la investigació que es du a terme contra ell i la seva exdona per intentar descobrir si va blanquejar "ingents" quantitats de diners de procedència desconeguda.

D'altra banda, el president de Copisa, Josep Cornado, va respondre: "collons, ara ningú es recorda de Jordi Pujol Ferrusola", en ser preguntat pel desmemoriament d'altres empresaris sobre el fill gran de l'expresident català, al qual va pagar 3,2 milions d'euros per tasques d'intermediació.

Cornado va declarar ahir davant el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata imputat en la causa per blanqueig contra el fill gran dels Pujol, en què ahir també van ser interrogats el vicepresident del FC Barcelona Carles Vilarrubí, i una treballadora del BBVA.

Copisa va pagar 3,2 milions a Pujol en el que l'imputat va qualificar de tasques d'intermediació per aconseguir contractes amb altres empreses, encara que els investigadors sospiten que els diners podrien respondre en realitat a comissions a canvi que la família Pujol aconseguís contractes públics a favor de Copisa.