Abdelhamid Abaaoud, el cervell dels atemptats de París, va morir en l'assalt d'ahir a Saint-Denis, segons ha confirmat la Fiscalia francesa.

La confirmació de la identitat del terrorista es va obtenir després que experts forenses pentinessin el lloc en què va tenir lloc l'operació, presumiblement a la recerca de rastres d'ADN, segons va publicar ahir el rotatiu nord-americà The Washington Post.

La mort d'Abaaoud tanca una gran persecució policial deslligada internacionalment després dels atemptats de divendres passat a París, que van causar almenys 129 morts i més de 350 ferits amb atacs contra una sala de concerts, restaurants i bars de la capital francesa.

El fiscal de París, François Molins, ha descrit al suposat arquitecte de la matança del 13-N com el "sospitós de ser l'inspirador de nombrosos projectes d'atemptats terroristes a Europa en nom de l'Estat Islàmic", organització terrorista que va reivindicar els atemptats des de Síria a través dels germans i gihadistes francesos Fabien i Jean Michel Clain.