Regió 7

L´Audiència Nacional avala que es doni una medalla al mèrit policial a una Verge

La destinatària de la distinció és Nostra Senyora Santíssima de l'Amor, de la Confraria de Jesús el Rico

18.11.2015 | 14:11

L'Audiència Nacional ha avalat la concessió de la medalla al mèrit policial a la Nostra Senyora Santíssima de l'Amor. Ho ha fet amb els vots a favor de tres jutges i dos en contra, que consideren que la condecoració a una figura religiosa s'hauria d'haver anul·lat, ja que no es tracta d'una persona ni per tant té entitat jurídica ni pot tenir drets ni obligacions. Els tres jutges disposats a mantenir la condecoració consideren que no existeix "irracionalitat o arbitrarietat" de l'administració i que no és la primera vegada que es concedeix a una imatge religiosa. Per contra, els dos magistrats contraris a aquesta resolució manifesten en un vot particular que aquests reconeixements s'atorguen per reconèixer comportaments molt rellevants i trajectòries de persones, moltes vegades anònimes.

Els tres magistrats favorables a mantenir la condecoració, en la línia de l'Advocacia de l'Estat, després del recurs de l'Associació 'Europa Laica' entenen que el destinatari final de la medalla era la Confraria de Jesús el Rico, amb personalitat jurídica i que té la Senyora Maria Santíssima de l'Amor com a símbol representatiu, a més de recordar que és una confraria vinculada al policia espanyola.

D'altra banda, els altres dos jutges de la sala contraris a la resolució, un dels quals és el president de la secció José Luis Gil Ibáñez, afirmen que l'objectiu de la condecoració és reconèixer comportaments molt rellevants o trajectòries professionals de persones o de grups de persones, en moltes ocasions són anònimes, que han mort en acte de servei o hagin dut a terme alguna acció a favor del prestigi del cos policial. Argumenten que només es concedeix a persones físiques o jurídiques quan hi ha hagut actuacions en defensa de l'ordre, de les persones o de la propietat, unes circumstàncies que no concorden en atorgar-la a una confraria perquè col·labora amb la policia, afegeixen.

"Amb tots els respectes per a la postura majoritària, ni l'assistència a actes processionals, ni el privilegi d'alliberar un pres durant la Setmana Santa constitueixen comportaments o actuacions extraordinaris o motius que, excepcionalment, aconsellin atorgar la principal distinció policial en no suposar aquesta distinció cap incentiu per als membres de la policia nacional", assenyalen en els seus vots particulars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Investidura Rajoy: la sessió començarà a les 6 de la tarda

Investidura Rajoy: la sessió començarà a les 6 de la tarda

El discurs del líder del PP obrirà aquesta tarda el debat i demà tindrà lloc la votació

Mariano Rajoy accepta l´encàrrec del rei Felip VI i serà investit president dissabte

Mariano Rajoy accepta l´encàrrec del rei Felip VI i serà investit president dissabte

Javier Fernández deixa clar que el PSOE "en cap cas" no donarà estabilitat al PP ni avalarà els...

El Premi Internacional Catalunya reconeix la investigació oncològica

El Premi Internacional Catalunya reconeix la investigació oncològica

Els tres guardonats van fer una crida a continuar impulsant la recerca des de les institucions ...

Enllaços recomanats: Premis cinema