El president de l´Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i la vicepresidenta, Rosa Alentorn, han presentat aquest dilluns al matí la ´declaració de Vilanova´, redactada en le reunió del Secretariat Nacional de l'organització que es va celebrar dissabte passat, i que resumeix el posicionament polític de l´entitat davant l´escenari actual.

Sànchez ha apel·lat a la "majoria dels 72 diputats que respon a la pluralitat de la societat catalana" per recordar-los que "la unitat és indispensable" i "formar govern, un pas imprescindible".

En el document presentat, l´ANC crida "a les entitats cíviques i socials i a les forces polítiques democràtiques", a estar alerta davant els "atacs" a les institucions catalanes i no fer marxa enrere "en el camí cap a la independència", i en la construcció de la República Catalana.

En la declaració de Vilanova l'entitat també recull els següents postulats:

-"Considerem com a únic escenari factible un acord de govern que se sustenti en totes les sensibilitats de l´independentisme".

-"Treballarem per consolidar i ampliar la majoria social i mantenir la cohesió social que vol destruir l´Estat espanyol, d´acord amb el nostre full de ruta".

-"Demanem a les nostres institucions la concreció de les mesures que millorin el benestar social i els drets laborals, en el procés constituent d´una República Catalana lliure, democràtica i socialment justa".