Almenys dos presumptes terroristes van morir en l'assalt policial a un apartament de la localitat de Saint Denis, al nord de París, en una operació dirigida contra el belga Abdelhamid Abaaoud, considerat el cervell dels atemptats de la capital francesa del passat divendres.

La batuda, que es duia a terme en el número 8 del carrer del Corbillon, al cèntric barri de la basílica de Saint Denis, ha finalitzat. La Policia havia informat que era "molt possible" que Abdelhamid Abaaoud, presumpte 'cervell' dels atemptats del divendres a París, estigués dins del pis assaltat, encara que de moment es desconeix aquesta informació.

Els agents han detingut a més a set presumptes gihadistes, tres d'ells a l'apartament assaltat. La Fiscalia de París, responsable de la investigació dels atemptats que van causar la mort d'almenys 129 persones a la capital francesa i a Saint Denis, va confirmar la mort d'una dona que es va suïcidar activant el seu cinturó d'explosius quan els agents van començar l'assalt a l'apartament en què es trobava.

A més, fonts policials citades per diversos mitjans van indicar que un altre presumpte terrorista va ser abatut per un franctirador dels cossos d'elit de la policia francesa, tot i que aquesta informació no ha estat encara confirmada oficialment.

Les últimes informacions apunten al fet que els terroristes gihadistes tenien previst planejar un nou atemptat al barri parisenc de la Defense.

Cinc arrestats

La Fiscalia va indicar també que set persones van ser arrestades en l'operació, tres d'elles a l'interior de l'apartament on es van atrinxerar els sospitosos.

"Les seves identitats no han estat establertes de moment", va assenyalar el Ministeri Públic, que va indicar que van ser "extretes" de l'apartament.

A més, va indicar que un home i una dona també es troben sota arrest després d'haver estat detinguts prop de l'apartament.

Segons alguns mitjans, pot tractar-se de les persones que van llogar el pis als presumptes terroristes.

Diversos policies, almenys cinc, han resultat ferits en l'assalt, van agregar els mitjans.