El cap de llista de Democràcia i Llibertat a les eleccions generals, Francesc Homs, es va mostrar ahir "esperançat" que s'arribi a un acord "positiu i proporcionat" amb la CUP, a qui, no obstant això, va demanar que "deixi a una banda" les "desqualificacions personals".

Així ho va assegurar en roda de premsa a la seu de la UGT de Catalunya, on es va reunir amb el secretari general, Josep Maria Álvarez, al costat del candidat al Senat de Democràcia i Llibertat i exdirigent de la UGT, Miquel Àngel Escobar, i el número dos de la candidatura al Congrés, Carles Campuzano.

Homs va ser preguntat per l'article publicat dimarts per la CUP, que va criticar la "mostra d'arrogància" de l'exconseller en traçar unes "línies vermelles" que "no eren sinó unes forques caudines sota les quals hauria de desfilar la CUP de genolls", i li advertia de pretendre que la CUP "deixi de ser la CUP és un error gran".

"L'únic que demanaria a la CUP -va respondre Homs- és que les desqualificacions personals les deixessin una mica de banda. Ho hem de fer tots. Jo estic compromès a no confondre les coses, a no estar en aquest terreny d'ordre personal, sinó que som adults i procurem fer les coses tan bé com es pugui".

Segons Homs, "cadascú té tot el dret del món a fixar la seva posició" i, va assegurar, "a ningú no li ha passat pel cap fer que algú deixi de ser el que és". En tot cas, va recordar que "la grandesa de la democràcia és poder fer coses junts sense que deixis de ser el que ets", però identificant un "element comú" pel qual et "compromets". I va insistir, en una reflexió de "to conciliador", en què "cal afrontar la recta final de negociacions sense desqualificacions personals i el respecte més absolut dels uns als altres, encara que estiguem en alguns aspectes als antípodes".

Homs va confiar que les negociacions tindran "un desenllaç positiu i proporcionat a tot el que representem i, sobretot, en funció del resultat del 27-S", i va remarcar que "idealment seria bo tenir les coses aclarides abans de l'inici de campanya" de les eleccions generals, el 4 de desembre. "La meva esperança és que al final de tot això hi hagi acord", va dir, recordant que en l'última dècada les negociacions a Catalunya sempre s'han caracteritzat pel "dramatisme", però al final "hi ha hagut acord". "Tinc esperança". Hi ha, va afegir, "voluntat que s'arribi a bon port", i va considerar que les declaracions dels últims dies i articles encreuats entre CDC i la CUP han estat una "fixació pública de condicionants i opinions de les dues parts i, a partir d'aquí, hi ha convicció que hi haurà bon desenllaç".