El cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, es va comprometre ahir a informar sobre "qualsevol petició" a Espanya en la lluita contra EI als principals partits, que van reiterar la seva voluntat de col·laborar amb el govern. En concret, Rajoy va parlar entre dimarts i ahir amb els líders del PSOE, Pedro Sánchez; C's, Albert Rivera; Podem, Pablo Iglesias, i el lehendakari, Íñigo Urkullu, però no amb el President català, Artur Mas.

Segons fonts de l'Executiu, en les trucades s'ha compromès a informar-los de "qualsevol petició" a Espanya en la lluita contra Daesh. Així mateix, Rajoy els va informar de la decisió del govern de mantenir el nivell d'alerta 4 sobre una escala de 5. El líder del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar que davant el terrorisme "no hi cap el partidisme" i "no hi pot haver divisions", pel que va expressar la necessitat que els polítics "estiguin a l'altura".

Pablo Iglesias va dir que en la seva conversa amb Rajoy li havia transmès la seva voluntat de col·laborar amb l'Executiu i totes les forces polítiques en la recerca de respostes a l'amenaça gihadista. Iglesias va dir que ha percebut Rajoy "molt més conscient de la gravetat, complexitat i delicadesa de la situació" que el líder de Ciutadans.