Prop de 20 persones han mort avui a l'acabar l'operació per alliberar els 170 ostatges que estaven atrapats des de fa hores a un hotel a la capital de Mali, Bamako, per un assalt dut a terme per presumptes gihadistes.

Segons fonts de seguretat i el que ha pogut constatar Efe en el lloc, les forces de seguretat malians han tret als últims ferits de l'hotel de luxe Radisson Blu on s'ha produït l'atac i han donat per acabada l'operació de desallotjament dels ostatges, que en total ha durat més de set hores.

Els efectius de Mali, recolzats per forces nord-americanes i franceses, han aconseguit abatre dos dels assaltants de l'hotel, encara que es desconeix de moment quants eren en total.

Diverses fonts consultades per Efe han xifrat els assaltants en deu persones i almenys tres dels ostatges que han estat lliberats han apuntat a una possible complicitat amb altres individus que es trobaven prèviament a l'hotel, encara que es desconeix si com a visitants o com a empleats.

Prop del lloc on s'ha dut a terme l'atac s'han congregat ilers de malians que han protestat contra el succés i han agraït el suport internacional a l'alliberament dels ostatges.

L'atac s'ha produït a les 07.30 hora local (mateixa GMT) quan un grup d'homes armats a bord d'un vehicle amb matrícula diplomàtica ha entrant disparant contra els guàrdies de l'hotel abans d'entrar a l'interior de l'establiment i prendre ostatges.

Els grups jihadistes Al Murabitun i Al-Qaida del Magrib Islàmic (AQMI) han reivindicat avui que han dut a terme aquest atac de forma conjunta.