Avions de guerra, alguns de la coalició internacional liderada pels EUA, van atacar ahir de nou diversos objectius petroliers del grup terrorista Estat Islàmic (EI) a Síria i l'Iraq, segons van informar activistes i un responsable kurd.

L'Observatori Sirià de Drets Humans va destacar que avions militars, d'origen desconegut, van bombardejar ahir 6 jaciments de cru al sud i l'est de la província siriana de Deir al-Zur, fronterera amb l'Iraq i controlada gairebé íntegrament pels gihadistes.

Els camps de petroli atacats són el d'Al Omar, el més gran de Síria, i els d'Al Tanka, Al Yafra, Kunico, Al Tin i Al Jarata. De moment es desconeixen els danys causats per aquests bombardejos i si hi ha hagut víctimes.

Des de l'Iraq, el responsable de seguretat de la Unió Nacional del Kurdistan, Guiaz a Suryi, va dir a Efe que avions de la coalició internacional van destruir quatre camions cisterna carregats de cru que es dirigien a la ciutat de Al-Raqqa, el principal bastió de l'EI a Síria. Segons aquesta font, els vehicles van ser aconseguits en la zona d'Al Baach, a uns 120 quilòmetres a l'oest de l'urbs de Mossul, el feu més important dels radicals al territori iraquià.

D'altra banda, l'Observatori va afegir que l'EI ha tancat les escoles de la població d'Al-Mayadin i altres àrees de l'est de Deir al-Zur "fins a nou avís" per por dels bombardejos. Dimecres, el cap de l'Estat Major de l'Exèrcit rus, Andrei Kartapólov, va anunciar que l'aviació del seu país va centrar els seus bombardejos al territori sirià en les columnes amb camions cisterna que subministren petroli a l'EI entre Síria i l'Iraq.

Diumenge, la força aèria nord-americana va atacar per primer cop més d'un centenar de vehicles que els radicals feien servir per al transport de cru a prop de la ciutat siriana d'Al-Bukamal, fronterera amb l'Iraq, on va destruir un total de 116 camions, segons va revelar el Comandament Central dels Estats Units.