La comissió de valoració dels riscos de l'amenaça terrorista a Espanya va decidir ahir mantenir el nivell d'alerta 4 en una escala de 5, en una reunió en la qual per primer cop van participar els Mossos d'Esquadra i l'Ertzaintza, que van expressar la seva millor disposició a col·laborar en la seguretat estatal.

Fonts del ministeri de l'Interior van explicar que després de valorar les últimes dades sobre l'amenaça terrorista i analitzar la informació dels diferents serveis d'intel·ligència, es va acordar mantenir el nivell 4 com fins ara.

Les mateixes fonts van remarcar l'"excel·lent" col·laboració dels representants de les dues policies autonòmiques, a les quals el ministeri de l'Interior va convidar a sumar-se a la comissió que avalua periòdicament l'amenaça.

Aquesta comissió és integrada pel secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, i representants de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil, el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) i, ja ahir, dels Mossos d'Esquadra.