Regió 7

Els impagaments porten al "límit" el sector sanitari

Segons les patronals, l'administració els deu 2.000 milions d'euros

20.11.2015 | 00:00

Vuit patronals del sector sociosanitari, farmacèutic i de la dependència, catalanes i estatals, van denunciar ahir la "situació límit" en què es troben davant els impagaments de la Generalitat i de l'Estat, fet que podria portar-los a no poder afrontar nòmines dels treballadors.
Els representants dels sectors sanitaris van afirmar ahir que el deute de l'administració podria ascendir a "més de 2.000 milions d'euros", encara que es tracta d'"una xifra difusa, tenint en compte els interessos i les despeses associades a aquests impagaments". La presidenta de l'Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES), Cristina Contel, va assegurar que el deute acumulat de les administracions en els mesos del juny al novembre amb els centres sanitaris privats és d'"uns 1.500 milions d'euros, a raó de 380 al mes", cosa que afecta "60.000 treballadors". Contel va revelar que en una reunió dimecres entre l'ACES i el departament d'Economia català, la Generalitat va afirmar que la partida extraordinària del FLA per afrontar els pagaments sanitaris no arribarà fins al desembre, de manera que tampoc no podran pagar el corresponent a aquest mes de novembre.
Amb tot, i segons Contel, Economia ha acceptat estudiar casos amb dificultats "greus" per buscar-los una sortida des del mateix departament, pel que la presidenta d'ACES ha demanat a aquells centres que s'ho puguin permetre "que aguantin una mica més".
En el cas de les farmàcies, el president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi Dalmases, va recordar que el deute global de la Generalitat amb el sector és de 340 milions.
El president de PIMEC, Josep González, va reivindicar el "crit d'atenció" de les patronals tant al Govern català com al central perquè trobin "una solució urgent a una situació de fallida que posa en perill milers de llocs de treball, així com el dret a la salut de tots els ciutadans".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Al·leguen que el 12-0 l´Ajuntament de Badalona no estava operatiu

Al·leguen que el 12-0 l´Ajuntament de Badalona no estava operatiu

Els regidors investigats van declarar aquest dimecres davant del jutge

L´OTAN retreu a Espanya que permeti a la flota russa reabastir-se a Ceuta

L´OTAN retreu a Espanya que permeti a la flota russa reabastir-se a Ceuta

El Govern espanyol rep crítiques internacionals per permetre el reabastiment d'una flota de naus...

Què diuen els titulars en paper d´aquest dijous?

Què diuen els titulars en paper d´aquest dijous?

Fem un repàs als temes més destacats que trobaràs als quioscos

Enllaços recomanats: Premis cinema