la diputada de la CUP Eulàlia Reguant assegura que la posició de la formació sobre la investidura d'Artur Mas no ha canviat respecte fa una setmana i considera que aquests darrers dies s'ha "jugat a les interpretacions" sobre aquesta qüestió. En una entrevista a 'El Suplement de Catalunya Ràdio', Reguant ha alertat del risc que la manifestació de l'ANC prevista per aquest diumenge "es converteixi en pressió cap a un actor de les negociacions", cosa que consideraria un "error" perquè "no facilita que les converses avancin o tinguin la calma que requereixen".

En tot cas, la cupaire també ha insistit que es converses "no estan enrocades" i que continuen treballant per trobar una solució de consens que permeti desencallar la investidura del president i la formació d'un nou govern. D'altra banda, Reguant també ha afirmat que dins de la CUP hi ha opinions diverses sobre alguns temes però "no hi ha divergències o ningú les ha expressades" sobre la negativa a investir Artur Mas. "No hem canviat l'argumentació i els motius que donàvem fa una setmana segueixen sent vigents ara", ha assegurat Reguant preguntada sobre si s'ha suavitzat la posició de la CUP respecte al veto a la presidència d'Artur Mas. "El que sí que diem és que estem treballant per trobar una solució i fer noves propostes per desencallar aquest tema" i ha argumentat que "no te sentit continuar parlant del qui si encara no està definit què farà aquest qui, com ho farà i quan ho farà".

En aquest sentit, ha insistit una vegada més que "aquest moment únic a la Història -la construcció de la república catalana- requereix temps per fer-ho bé" i assegurar que el procés sigui "irreversible". Per això, afirma que malgrat les noves condicions per accedir al FLA que aquest divendres va anunciar al govern espanyol per a Catalunya -i que s'han interpretat com una intervenció de les finances catalanes- "tenim la mateixa pressa que teníem abans".

Respecte aquest tema, la diputada de la CUP ha dit que "no és cap sorpresa, de fet les finances ja estaven pràcticament intervingudes i ara és el cop de gràcies de l'estat espanyol, que ja sabíem que no es quedaria de braços plegats i que anirà desplegant tot allò que pugui per limitar qualsevol procés que comencem des d'aquí".Respecte a la manifestació que l'ANC ha convocat per aquest diumenge, Reguant ha dit que la CUP es vol creure el que diuen els organitzadors que no és una mesura de pressió a la CUP i els sembla bé que es faci si és per demostrar a l'estat espanyol que "no ens arronsem". Tot i això, ha admès que "hi ha risc que es converteixi en una mostra de pressió cap a una de les parts que està en converses i entenem que això és un error, no només cap a nosaltres sinó un error en general perquè no facilita que les converses avancin o tinguin la calma que requereixen".

D'altra banda, Eulàlia Reguant ha negat que la CUP hagi vetat noms com els de Felip Puig, Boi Ruiz o Francesc Homs e les negociacions amb Junts pel Sí perquè "no s'han posat sobre la taula més noms que els de la investidura del president". En tot cas, ha recordat que la CUP sempre ha mantingut que, si podien influir en el Govern, defensarien que no en formessin part persones relacionades directament amb retallades, repressions policials o privatitzacions. La diputada de la CUP també ha remarcat que la seva formació està disposada a fer renúncies des del moment que ha "rebaixat els seus postulats programàtics" sobretot pel que fa a la "lògica anticapitalista" per centrar-se a aconseguir unes "condicions de mínims" que permetin tirar endavant el procés independentista.

Respecte a la difusió del document 'Fil a l'agulla', Reguant ha defensat que es fes públic que demostrar que les converses anaven molt més enllà que no pas "Mas sí o Mas no". "Les converses no s'han aturat en cap moment i estem convençudes que podem arribar a un acord", ha conclòs.

La diputada de la CUP pràcticament ha descartat que al debat nacional que s'ha convocat pel dia 29 de novembre es pugui votar ja una proposta definitiva sobre la investidura del nou govern, una votació que es farà amb tota probabilitat en una assemblea nacional que encara no té data i on podran votar no només militants sinó també persones que s'hagin inscrit i col·laborin habitualment amb la Candidatura. De moment, entre dimarts i dijous la CUP farà 13 assemblees territorials per assegurar-se que no hi ha una "separació" entre el que pensa la militància i el que defensen els dirigents de la formació.