Jordi Pujol Ferrusola ha recorregut l'embargament dels seus comptes i immobles acordat per l'Audiència Nacional, en un escrit en el qual al·lega que no pot "entreveure's ni remotament" un indici de corrupció en el mandat del seu pare al capdavant del Govern.

En el seu recurs, el primogènit de l'expresident demana al jutge José de la Mata que aixequi la mesura cautelar de bloqueig i embargament dels saldos dels seus comptes i actius financers, així com la prohibició de disposar dels immobles de la seva propietat.

La defensa de Pujol, exercida per Cristóbal Martell, argumenta que l'imputat té béns que ascendeixen a 8,7 milions d'euros -entre societats i saldos de bancs-, per la qual disposa de "prou múscul patrimonial" per fer front a una eventual responsabilitat civil, sense que hagi ordit la "descapitalització" que sospita el jutge.

La defensa qüestiona la imputació de blanqueig a Pujol Ferrusola, perquè es basa en una "sospita policial sense fonament", ja que en la instrucció del cas no s'ha pogut "entreveure ni remotament cap element indiciari que pogués apuntar a una torçada del recte exercici de la funció pública" per part del seu pare durant els seus 23 anys de mandat. També manté que "resulta fins a superflu i innecessari" recordar que Jordi Pujol "va deixar la responsabilitat política com a president de la Generalitat al desembre del 2003, fa dotze llargs anys".

L'advocat retreu a la UDEF que repeteixi "com un mantra" que els ingressos de Pujol Ferrusola provenen de comissions il·lícites, quan una "profusa i exhaustiva" investigació de tres anys "no ha permès identificar, per inexistents, a quina concreta licitació, concurs o adjudicació pot referir-se".