Regió 7

La UE reforçarà el control de fronteres de l´exterior de Schengen

Els països europeus augmentaran de forma voluntària les mesures de vigilància

21.11.2015 | 00:00

Els ministres europeus de Justícia i Interior van mostrar ahir la seva voluntat de reforçar els controls a les fronteres exteriors de l'espai Schengen, també a ciutadans europeus, i van demanar que es revisin les regles actuals perquè sigui obligatori. "Ens comprometem a aplicar immediatament els controls sistemàtics i coordinats necessaris en les fronteres exteriors per garantir la seguretat", va informar en roda de premsa el ministre espanyol de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que va reconèixer que els atemptats de París han mostrat que hi ha un "dèficit" de transmissió d'informació entre els serveis d'intel·ligència dels països.
Fonts comunitàries van aclarir, però, que aquest compromís no és "jurídicament vinculant", sinó que ho posaran en marxa els Estats que ho desitgin i puguin fer-ho perquè ja tenen els mitjans necessaris. Els països demanen a la Comissió Europea (CE) que abans de finals d'any identifiqui les necessitats urgents i les possibles solucions perquè el 2016 es pugui disposar de les infraestructures per connectar les bases de dades pertinents i poder escanejar de forma automàtica els passaports.
Per convertir el compromís en obligatori, els estats demanen a la CE que quan presenti la normativa de fronteres intel·ligents presenti "una proposta de revisió selectiva del codi de fronteres Schengen per permetre les comprovacions sistemàtiques de ciutadans de la UE". La supervisió inclourà una revisió de la informació biomètrica a les fronteres exteriors d'Schengen, però s'usaran solucions per evitar que el procés obstaculitzi la fluïdesa de moviment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Rajoy ofereix diàleg als socialistes per estudiar les seves demandes

Rajoy ofereix diàleg als socialistes per estudiar les seves demandes

La direcció de Ferraz assegura que s'abstindran "per a Espanya i per Espanya" i no per al PP

Ferraz i els barons socialistes tensen la corda perquè el PSC acati l´abstenció

Ferraz i els barons socialistes tensen la corda perquè el PSC acati l´abstenció

Iceta insisteix en el no a la investidura de Rajoy malgrat les fortes pressions de membres...

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, va fer una...

Enllaços recomanats: Premis cinema