Centenars de palestins amb nacionalitat israeliana es van manifestar ahir a ciutats del centre i nord d'Israel per mostrar el seu suport a la Facció Nord del Moviment Islàmic del país, il·legalitzada aquesta setmana per l'executiu de Benjamin Netanyahu, considerat un partit terrorista.

"El Moviment islàmic és més fort que les lleis de l'estat ocupant" o "Tots som Raeu Salah" són algunes de les consignes que es van repetir a les localitats de Kufer Kana, Deir al Rostiu o Qalansawe, segons va informar ahir el diari Estafis of Israel.

Dimarts es va conèixer la decisió presa pel govern israelià d'il·legalitzar la principal facció d'aquest moviment al país, liderada pel xeic Raeu Salah, condemnat a presó fa dues setmanes per un succés ocorregut fa set anys.

Les autoritats consideren que el grup és un dels majors instigadors de l'onada de violència que assota la regió des de l'octubre, i des d'ara qui actuï en el seu nom o participi en les seves activitats s'exposarà a l'arrest i a judici.

La comunitat àrab israeliana s'ha oposat amb duresa a la decisió amb protestes com la d'ahir i una vaga general convocada dijous passat, secundada per ajuntaments, escoles i comerços en algunes zones d'Israel.

Quatre ferits apunyalats

Quatre persones van resultar ferides ahir, una d'elles una adolescent de tretze anys, en un apunyalament múltiple a la ciutat israeliana de Kiryat Gat, a la regió central d'Israel, va informar la policia israeliana en un comunicat.

L'incident violent va tenir lloc ahir a la tarda a l'entrada de l'estadi de la ciutat, entre els carrers David Hamaelch i Malchei, i encara es desconeix l'origen i la identitat de l'atacant. En el succés van ser ferits de gravetat un home de 51 anys, de forma moderada dues dones, de 44 i 56, i lleument l'adolescent, segons van informar fonts mèdiques.

Tots ells van ser traslladats per rebre tractament al centre mèdic de Barzilai, a la ciutat d'Ashkelon, va informar el servei d'emergències Maguen David Adom (MDA, equivalent a l'estat irsraelià de la Creu Roja).