El president del govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, va llançat ahir un avís al govern català l'endemà que l'Estat hagués imposat "controls específics i addicionals" a Catalunya en la transferència del FLA. "Nosaltres no volem adoptar més mesures, però no depèn de nosaltres", va assenyalar Rajoy en la presentació a Barcelona dels candidats populars a les eleccions del 20-D. "Actuaré amb fermesa, serenitat, contundència i proporcionalitat", va comentar Rajoy, que també va negar que l'Estat estigui "en rumb de col·lisió" amb Catalunya. "Defensarem els sentiments de tots, els interessos de milions de catalans i la nació espanyola", va reblar el popular.

Rajoy va descartar cap tipus d'intervenció de l'Estat a Catalunya amb el FLA i va justificar la mesura amb l'argument que hi ha hagut governs autonòmics "que no s'han dedicat a resoldre els problemes i a atendre les necessitats dels seus ciutadans". "Serà l'Estat, perquè són els diners de tots els espanyols, qui pagarà els proveïdors a Catalunya. Per tant, tots tranquils. Que bo que seria per a Catalunya que s'acabessin d'una vegada les disputes i es dediquessin a solucionar les necessitats reals de la gent", va exclamar en veu alta Rajoy.

"Quants més passos es facin en la mala direcció, més difícils seran les coses. Nosaltres no som els responsables del que passa a Catalunya, ho són els que han iniciat aquest procés contra la història d'Espanya i la sobirania nacional, contra la convivència entre catalans i contra el sentit comú", va etzibar el líder del PP. Rajoy va assegurar també als catalans que poden estar tranquils, ja que "ningú us convertirà en estrangers a casa vostra". Un comentari que va anar acompanyat d'una sonora ovació dels assistents al míting popular. El líder del PP va criticar, de fet, que els partits independentistes "s'emparin en els seus sentiments i oblidin que els altres també en tenen". Rajoy va alertar el govern que cal triar bé els socis.