El president de Ciutadans, Albert Rivera, va demanar ahir al govern espanyol que no jugui amb la "tàctica electoral" a l'hora de prendre decisions per afrontar el terrorisme gihadista perquè els terroristes no se'ls derrota "amb càlculs electorals ni guanyant a les urnes".

Rivera va participar a Madrid en un acte per fer conèixer la campanya del seu partit per a les eleccions generals i va dir-hi que el terrorisme internacional es combat de manera internacional, "amb aliances i estratègies" i va demanar passar del "bonisme i el bel·licisme a la responsabilitat".

Rebut per les prop de 1.200 persones que van ocupar el Palau Municipal de Congressos de Madrid amb el crit de "president, president", el líder de Ciutadans va recordar a Rajoy que Espanya pertany a la UE i a l'OTAN "per a les coses bones i per a les dolentes". "Davant la major amenaça del terrorisme internacional, la cosa que fa falta és estratègia, sentit d'estat, estar junts i units per lluitar contra els que ens volen arrabassar les nostres vides i llibertats", va proclamar.

"Demano al govern d'Espanya que no jugui amb la tàctica electoral perquè és molt seriós", va advertir Rivera, que va afegir després: "ja van jugar amb això el 2004, en aquest cas mentint", així que "vagi amb compte".

Va destacar que els espanyols ja saben el que és el terrorisme, el d'ETA, i va afirmar que "quan ens unim i deixem de jugar amb les víctimes i amb el terrorisme, els derrotem des de la democràcia i la justícia". "No els derrotem amb càlculs electorals, sospesant les urnes, sinó pensant en els espanyols", va sentenciar.