El president en funcions de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va deixar entreveure ahir el naixement d'una nova formació política que naixeria de l'actual Democràcia i Llibertat.

La llista de Democràcia i Llibertat, formada per CDC, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament, creada per a les eleccions del 20-D, és "la llavor d'un nou partit que es materialitzarà el 2016", va assegurar ahir Mas en l'acte de la formació que va apadrinar. "Per construir un país nou es requereix un partit nou", va explicar Mas, que va parlar d'una nova formació que permeti aglutinar liberals, socialcristians i socialdemòcrates "junts en un gran tronc central".

En el seu discurs, Mas va carregar contra el PP i va acusar les institucions espanyoles de voler deixar de banda Catalunya. El president i líder de CDC va voler recordar també la importància de votar en les eleccions generals: "necessitem gent a Madrid per defensar les decisions que es prenen des de Catalunya", va etzibar, i va denunciar també la voluntat de l'Estat "d'escombrar i residualitzar" Catalunya. Segons Mas, l'estat espanyol vol liquidar Catalunya i allò que representa. "És evident que hi ha una voluntat d'acabar amb el que significa Catalunya i amb el que pot significar en un futur", va insistir. Mas va assenyalar també que volen presentar-se al 20-D per defensar "la dignitat d'un poble, un país, una població, una societat i una nació". "Cal anar a Madrid amb el màxim nombre de diputats i senadors", va reiterar. El president en funcions va recordar que els 47 escons corresponents a Catalunya "s'ompliran d'una manera o una altra" i que no tots defensaran el que diguin les institucions catalanes. "Defensaran el que diguin des del carrer Gènova, Ferraz o el que digui Ciutadans", va alertar. Segons Mas, si no els catalans no voten a les generals, s'afebliria el procés.