La policia belga estava duent a terme tres operacions, com a mínim, ahir al vespre a Brussel·les per detenir presumptes terroristes. Al tancament de l'edició, se'n desconeixien detencions. Brussel·les mantindrà avui l'alerta màxima per amenaça terrorista, amb el metro, les escoles i les universitats tancades, en persistir un alt risc d'atemptats per part de "diverses persones i en diferents llocs", segons va anunciar ahir el primer ministre belga, Charles Michel.

Ahir a la tarda va començar una operació de recerca de presumptes terroristes de les forces especials de la policia al centre de la capital, a l'entorn de la turística Grande Place, que va obligar a acordonar carrers adjacents. Segons van informar els diaris Le Soir i La Libre Belgique, poc després de les sis de la tarda la policia va rebre l'ordre d'estar preparada davant d'una operació que es desenvolupava en el cor de Brussel·les, al voltant del carrer Midi. Segons l'edició d'ahir de La Libre Belgique, una desena de persones havien planejat diversos atemptats al llarg del país.

A més de l'operació al centre, van endegar-se'n d'altres a diversos barris de la ciutat, segons RTL, que tenia constància d'almenys dues més. La cadena va indicar que centenars de policies circulaven pel barri de Casernes, a Etterbeek, que està sotmès a una vigilància particular, sense que n'haguessin transcendit més detalls.