El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va afirmar ahir que Espanya ha de recuperar una veu pròpia en política exterior i, per això, va anunciar que reconeixerà Palestina com a estat quan accedeixi al govern després de les eleccions del 20 de desembre.

Sánchez va fer aquest anunci davant d'unes 2.000 persones a Jaén, una de les províncies més socialistes, com va remarcar la presidenta andalusa, Susana Díaz, amb qui va compartir acte per segona vegada en la precampanya de les eleccions generals que se celebraran a finals d'any.

Rajoy, el darrer de la reforma

El líder del PSOE va avisar també que Mariano Rajoy serà l'últim a qui se li aplicarà la reforma laboral aprovada pel PP, perquè quan els socialistes arribin al govern li donaran "un acomiadament procedent per causes objectives".

Sánchez va apel·lar la majoria social que vol el canvi a acudir a les urnes, i va subratllar que, amb un vot més que Rajoy, el PSOE derogarà la reforma laboral i aprovarà un nou estatut dels treballadors.

El socialista va posar com a exemple Díaz que els socialistes són "radicalment diferents" de la dreta tant en les paraules com en els fets. Va dir que el 20-D pot derrocar els murs entre espanyols.