Entre 250 i 300 veïns de les Terres de l'Ebre es van manifestar ahir a Sant Jaume d'Enveja per reclamar un servei digne d'ambulàncies a la zona. La plataforma Salvem les Ambulàncies, que va convocar la protesta, va denunciar la reducció d'alguns serveis assistencials, totalment o parcial, a Sant Jaume d'Enveja, l'Ametlla de Mar, Amposta, Móra d'Ebre, Xerta i Batea.

Els membres de l'entitat van reclamar reunions amb els responsables de Salut al territori i van exigir que se celebrin consultes als municipis afectats per "preguntar si el poble hi està d'acord". Un dels membres de Salvem les ambulàncies, Artur Giménez, va apuntar que el problema s'agreuja perquè "les infraestructures tampoc són bones al territori" i costa que els vehicles hi arribin. "En cas d'urgència, si ets 20 minuts no passa res, però en cas d'emergència et jugues la vida de les persones", va afirmar Giménez.

Dimarts passat es va fer efectiu el canvi de l'empresa adjudicatària del servei d'ambulàncies a les Terres de l'Ebre, UTE Egara, que va treure l'ambulància de Suport Vital Avançat (SVA) intermèdia a Sant Jaume d'Enveja (el Montsià), l'única que opera al municipi en un torn de dotze hores a la nit.

També es traurà una SVA a Amposta de les dues que operen actualment de nit. A Móra d'Ebre es passarà d'una ambulància SVA medicalitzada, on assisteix un metge, a una intermèdia, en la qual només hi ha una infermera i un tècnic. En aquest sentit, l'entitat va alertar que al Delta només queda l'ambulància de Deltebre.