Ha estat potser una de les eleccions més disputades i llargues de la història de l'Argentina, l'única que ha portat en els seus més de vint anys de democràcia a una segona volta entre dos candidats, i que a darrera hora va donar la victòria a Mauricio Macri, president per una victòria mínima: va guanyar amb el 51,4% contra el 48,6% de Daniel Scioli (Frente para la Victoria). Aquest és el panorama d'una presidència el desafiament de la qual serà fer front a la crisi econòmica que viu el país en un ja anunciat "pacte de governabilitat" amb el qual el nou president electe inicia el seu mandat.

La poca distància de punts que tenien un i altre candidat a la primera volta, i l'escassa fiabilitat de les enquestes creava la incertesa sobre qui aconseguiria la majoria dels vots.

Mentre en els búnquers de campanya de Scioli se serraven les dents, al búnquer de Macri ja celebraven des del tancament dels col·legis la tendència de les enquestes a peu d'urna, que ja el donaven com a clar guanyador de la contesa.

No hi havia militants al búnquer del sciolisme, només periodistes, mentre que en el de la coalició Cambiemos semblava haver-se convocat una festa amb càntics i música. Concloïen així dotze anys de kirchnerisme amb la derrota del seu candidat i una divisió interna en el peronisme.