Unes 1.600 persones s'han inscrit en la jornada de debat nacional que la CUP prepara per aquest proper diumenge al pavelló Nou Congost de Manresa. Aquest dijous l'organització ha tancat el període d'inscripcions, tot i que en un comunicat explica que en cap cas es negarà l'accés als militants no inscrits, fet pel qual preveuen que l'assistència final sigui superior.

La CUP - Crida Constituent vol valorar l'estratègia de la comissió negociadora amb Junts Pel Sí i estudiar el camí a seguir. No hi haurà, però, votacions, ja que no es tracta d'una assemblea. El compromís de la CUP és, precisament, el de convocar una assemblea nacional quan la comissió negociadora tingui un document que consideri acceptable, fet que encara no ha succeït.

El debat de diumenge arrencarà amb un informe de la comissió negociadora, seguida d'una valoració de cadascun dels diputats i dels membres del Secretariat Nacional, l'òrgan polític que fa de pont entre el consell polític, vinculat directament a les territorials, i el grup parlamentari de la CUP-CC. El matí acabarà amb una intervenció de cadascuna de les territorials presents. A la tarda, l'organització celebrarà un macrodebat obert a tots els assistents abans de tancar la jornada, aproximadament a dos quarts de set amb els parlaments de cloenda oberts als mitjans de comunicació.