Podem ha retocat en les últimes hores el seu programa electoral, que ja estava aprovat i publicat, perquè quedi "nítidament clar" la seva proposta de celebració d'un referèndum "amb garanties" perquè els catalans "puguin decidir el tipus de relació territorial que desitgen establir amb Espanya", segons va assegurar ahir el seu cap de campanya, Iñigo Errejón.

El mateix Errejón va reconèixer que la redacció inicial d'aquest punt del seu programa electoral havia generat alguns "dubtes" sobre el seu compromís amb la celebració d'un possible referèndum a Catalunya per decidir sobre el seu futur polític i la seva relació amb l'estat espanyol. Així, Errejón va voler deixar clar que la seva proposta per celebrar un referèndum sobre l'encaix de Catalunya a Espanya ha estat sempre "la mateixa", i es va expressar de forma "nítida" per part dels dirigents de la formació.

Això no obstant, i davant aquests dubtes, la formació es va decantar finalment per afegir un nou paràgraf en el qual es remarca d'una forma explícita que Podem és partidari de la celebració d'aquest referèndum perquè està en el seu "ADN polític".

"Ho hem fet perquè ningú no tingui cap dubte que estem a favor que se celebri aquest referèndum", va reiterar ahir el dirigent de Podem, que va afegir que des de la formació s'ha preferit "tallar d'arrel" qualsevol "possible especulació" sobre el seu verdader compromís.

Errejón va garantir ahir que el missatge que dóna el seu partit polític és el mateix a Madrid i a Catalunya, i va insistir en la seva proposta per una estat espanyol plurinacional "que enamori", des de la idea que desitgen que Catalunya continuï formant part d'Espanya, encara que deixen la porta oberta al referèndum.