Centenars de persones van protestar pels carrers de Chicago després de divulgar el vídeo de la mort d'un jove negre a qui un veterà policia blanc va disparar 16 vegades en un incident ocorregut fa un any. Diversos dels manifestants cridaven "16 trets", referintse als trets rebuts per Laquean McDonald, de 17 anys, i altres increpaven els agents encarregats d'evitar disturbis.

Les autoritats judicials van anunciar el processament per assassinat del policia Jason Van Dyke, presumpte autor dels trets. Van Dyke, de 37 anys, es va entregar a les autoritats i està pendent de comparèixer en un vista judicial per decidir si se li concedeix la llibertat condicional.

McDonald, de 17 anys, va morir el 20 d'octubre del 2014 després d'una trobada amb l'agent Van Dyke, que va assegurar que en el moment de la seva mort anava armat amb un ganivet. La fiscal del comtat de Cook, la hispana Anita Alvarez, va afirmar que els càrrecs presentats contra el policia es basen en els trets que presumptament va disparar contra el jove.