Com creu que està vivint el país els dos mesos transcorreguts des del 27-S?

Frustració. Durant uns mesos, per no dir anys, s´explicava que l´assoliment de la independència seria quelcom fàcil d´aconseguir i que el món en general i Europa en particular dirien que sí a la independència de Catalunya. Ara estem pitjor que fa un any.

Repetir les eleccions seria un fracàs? Qui en seria el principal responsable?

Totalment. La culpa sens cap mena de dubte és de Junts pel Sí i d´Artur Mas en particular; la CUP no ha enganyat ningú amb el seu programa, per tant, no crec que se´ls pugui fer culpables en el cas que s´hagin de repetir les eleccions al Parlament.

Artur Mas té futur si no pot ser president?

No crec que Artur Mas tingui futur, en el seu dia ell mateix va posar-se data de caducitat si no era reelegit President.

Veu el procés sobiranista tocat definitivament, o només travessa un mal moment?

Com està plantejat actualment sí. Un altre tema és tornar a començar, tenint en compte que el marc constitucional actual no facilita poder fer algun dia un referèndum pactat amb el govern central i que el resultat d´aquest hipotètic referèndum sigui vinculant; per tant, crec que el que s´ha de fer és treballar per canviar la Constitució.

Com veu la posició del govern central? Espera un canvi després del 20-D?

L´arrogància de Montoro fa que la gent pensi que la posició del govern és negativa, però després de la declaració efectuada pel Parlament de Catalunya instant a la desobediència, l´obligació del govern central és fiscalitzar les arques. Si hi ha un canvi de govern a Espanya, crec molt sincerament que sí.

El president del CEB, Josep Empez.