El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, va negar ahir que a Catalunya s'estigui produint una "fugida d'empreses" i va denunciar l'existència d'"una campanya orquestrada per induir la por" pel procés sobiranista al teixit empresarial, inversors i ciutadania.

Puig va afirmar que aquesta campanya "es basa en informacions distorsionades que no s'ajusten a la realitat i no aguanten comparatives". El conseller va voler deixar clar que hi ha empreses que els últims mesos han canviat la seu fiscal però "no han modificat la ubicació de la seva unitat productiva". Va recordar que del 2008 al 2010, "quan no hi havia procés", la mitjana d'empreses que deixaven el domicili fiscal català va ser superior a la del període 2011-2014. A més, va dir que hi ha més empreses de Madrid que han canviat el domicili fiscal que de Catalunya, segons dades d'Axesor. Així, segons va explicar, el 2014, 987 empreses de Catalunya van traslladar la seva seu social, mentre que a Madrid ho van fer 1.388 en aquest mateix període.

"Si es mira en percentatge, el 0,38% de les empreses catalanes han canviat la seva seu fiscal, mentre que a Madrid ha estat del 0,68%, gairebé el doble", va afirmar, i va afegir que durant els últims tres anys a Catalunya 2.650 empreses han canviat de seu fiscal, mentre que a Madrid ho han fet 4.102 "sense el procés sobiranista".

Davant d'aquestes xifres, Puig es va preguntar per què es posa èmfasi en les companyies que canvien de seu fiscal a Catalunya i no en les que ho fan a Madrid. Segons la seva opinió, la resposta és clara: "ens trobem davant una campanya empresarial orquestrada com a conseqüència d'un debat polític de transcendència".