Els presidents de Rússia, Vladímir Putin, i França, François Hollande, van acordar coordinar les accions militars dels seus països contra l'Estat Islàmic (EI) i altres grups gihadistes a Síria. "Hem acordat que en breu ens coordinarem tant en el pla bilateral com en el de la coalició liderada pels Estats Units, en general", va explicar Putin en una roda de premsa conjunta al Kremlin.

El president rus va assenyalar que "es tracta de definir els territoris en els quals es poden llançar atacs i en els quals és millor abstenir-se d'efectuar bombardejos". En referència a això, Hollande va assegurar que "els atacs contra l'EI s'intensificaran" de manera coordinada amb Rússia "per tal d'augmentar l'eficàcia d'aquestes accions" militars.

"Li he dit al senyor Putin que França està disposada i desitja treballar en estreta col·laboració amb Rússia per aconseguir un objectiu comú: la lluita contra els grups terroristes i l'EI, en primer lloc", va dir Hollande. Va destacar que "Europa està ara mobilitzant les seves forces en la lluita contra el terrorisme" i va instar els ministres de Defensa de "tots els països europeus" a coordinar les seves accions contra el gihadisme.

En el que van discrepar els dos mandataris és en el futur del president sirià, Baixar al-Assad, defensat per Rússia i l'Iran i la renúncia del qual demanen Estats Units, la Unió Europea, Turquia i Aràbia Saudita. "Per descomptat, Al-Assad no pot jugar cap paper en el futur d'aquest país, però per això és necessari també que Rússia jugui un dels papers més preponderants en aquest procés", va assenyalar el president de França. Putin va dir per part seva que "l'Exèrcit del president Al-Assad i ell mateix són els aliats naturals en la lluita contra el terrorisme".

Per la seva banda, el primer ministre britànic, David Cameron, va apel·lar a la seguretat nacional per demanar als diputats que aprovin els bombardejos contra EI per "colpejar el cor" de l'organització terrorista. El cap del Govern va donar a conèixer una àmplia estratègia, política i militar, per combatre l'amenaça d'EI després dels atemptats de París, i va defensar que el seu pla és "assolible", tot i que necessitarà "paciència i perseverança".

"Si no és ara, quan?", va preguntar Cameron a la Cambra dels Comuns, després de remetre al Comitè d'Exteriors del Parlament un pla de 36 pàgines destinat a derrotar el grup terrorista alhora que es treballa per donar suport a una transició política a Síria que acabi amb la violència civil.