Com creu que està vivint el país els dos mesos transcorreguts des del 27-S?

La societat està bastant dividida i estem en un camí sense sortida perquè qui ha de decidir, no decideix. A més, podria haver-hi un govern que no tingués cap continuïtat d´aquí a uns mesos perquè després de les diferents concessions, els votants podrien castigar tant CDC com la CUP per haver cedit.

Repetir les eleccions seria un fracàs? Qui en seria el principal responsable?

Seria un fracàs positiu. No crec que l´alternativa del suport de la CUP sigui factible i positiva en unes altres eleccions, que de moment perjudicarien el poble, que és qui ho acaba pagant tot. Perdríem dos mesos més de govern, però al final per a qui guanyés seria més positiu perquè tot estaria més clar.

Artur Mas té futur si no pot ser president?

Sí, perquè ha arribat fins on ha arribat i ja no pot estar més coaccionat.

Veu el procés sobiranista tocat definitivament, o només travessa un mal moment?

És un tema que va més enllà. S´ha de veure, es pot pensar d´aquí a 8 o 10 anys. Ara hi ha molta gent jove que vol la independència però no és una qüestió de dos dies ni que s´hi arribi amb imposicions. S´ha de negociar i veure com acaba, però és a llarg termini.

Com veu la posició del govern central? Espera un canvi després del 20-D?

L´Estat coacciona la Generalitat amb tot aquest tema, però des d´aquí també es busca que li facin el joc. Després del 20-D no sé si hi haurà canvis. Potser amb el finançament, però les dues bandes haurien d´afluixar les seves posicions.

L'empresari Salvador Cots