Regió 7

Mas-Colell: "si ens ho demanen, ens posarem de genolls, però que paguin"

El conseller exigeix al govern espanyol que aboni immediatament els diners del FLA

27.11.2015 | 00:00
El conseller d´Economia català, Andreu Mas-Colell
El conseller d´Economia català, Andreu Mas-Colell

"Els diners que paguen els catalans els té l'Estat i els reté. Per tant, he de dir que pagui, que pagui demà mateix!", va sentenciar el conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en funcions, Andreu Mas-Colell, sobre les condicions que el ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha imposat a Catalunya per tal que pugui rebre els recursos del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).
Després d'inaugurar ahir la jornada Cooperar, innovar i créixer a l'Arc Mediterrani, el conseller va afirmar que la Generalitat està fent tot el possible per rebre els diners del fons de liquiditat: "Per nosaltres no quedarà. Estem en contacte permanent amb el ministeri i els enviem totes les dades que demanen, i si ens demanen que ens posem de genolls, ens posem de genolls".
En declaracions als mitjans de comunicació posteriors a l'acte d'ahir, el titular del departament d'Economia de la Generalitat va assenyalar que "tothom ens està mirant. Les institucions internacionals ja saben que Catalunya no té diners, però es pensen que l'Estat espanyol sí que en té, i començaran a dubtar-ne" si no abona el fons de liquiditat autonòmic a les comunitats autònomes. "Si tenen els diners, que deixin de crear inseguretat i descrèdit per a ells mateixos i que paguin", va concloure el conseller.
En aquest sentit, el titular d'Economia de la Generalitat de Catalunya va ironitzar que "hi ha comunicacions oficials, extraoficials i les de la primera pàgina de El Mundo", fent referència a les informacions que apunten que l'Estat pagarà en deu trams els 3.000 milions d'euros que ha de rebre Catalunya aquest 2015, però que ho farà a partir del proper mes de desembre.
Mas-Colell va lamentar que "la línia oficial" és que Espanya ha de tractar Catalunya com Europa tracta Grècia. "La diferència és que els catalans paguem molts impostos a Espanya i tenim dret a vot a Espanya", va afirmar el conseller, que lamenta que s'ha creuat "una línia vermella" en les darreres ordres del govern espanyol respecte a Catalunya, "carregades de condicions polítiques i encaminades a castigar els catalans per les opinions polítiques del Parlament i pels partits escollits democràticament".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

El número dos de Gürtel, Pablo Crespo, va opinar que el fet que Francisco Correa el fitxés el...

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

Interior planteja que els agents municipals comparteixin numeració amb els Mossos, però no una...

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'"oposició real"

Enllaços recomanats: Premis cinema