Regió 7

Hisenda paga el FLA de novembre, amb 101 milions per a les farmàcies catalanes

La vicepresidenta Santamaría diu que Catalunya "ha començat a complir les condicions" que li havien imposat

28.11.2015 | 00:00
Soraya Sáenz de Santamaría i Luis de Guindos, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d´ahir
Soraya Sáenz de Santamaría i Luis de Guindos, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d´ahir

La vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va anunciar ahir que a partir d'aquell mateix dia s'abonarien a Catalunya 319 milions a càrrec del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) ordinari de novembre, dels quals 101 milions per al pagament directe als proveïdors farmacèutics.
En roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, va explicar que les comunitats adherides al FLA rebrien 874,91 milions d'euros del fons ordinari, inclosa Catalunya. I és que, segons la vicepresidenta, Catalunya "ha començat a complir les condicions" per poder rebre aquest FLA ordinari: s'ha dirigit al ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques per incorporar-se al sistema de factures electròniques i per a l'informe que ha de remetre sobre el compliment de la resta de les seves obligacions. Per això, se li abonaran 319,3 milions d'euros corresponents al FAL ordinari de novembre. D'aquests diners, 200 milions són per atendre venciments de deute, 101,12 milions més corresponen al pagament de proveïdors farmacèutics i 7,1 milions són per a concerts sanitaris.
Responent a una ironia de Mas-Colell, que es va mostrar disposat a córrer els "cent metres lliures" (sic) per cobrar el FLA, Sáenz de Santamaría ha jutjat que la Generalitat catalana no ha de fer cap exercici esportiu per rebre aquests diners, perquè "n'hi ha prou que compleixin les condicions".
"En aquests temes cal ser seriosos, perquè parlem de finançament de farmàcies i serveis sanitaris", va postil·lar, i va afegir: "si se segueixen complint les condicions, aquest govern compleix".
Sáenz de Santamaría va deixar clar que els diners del FLA no són del sistema de finançament, perquè alguns dirigents de la Generalitat catalana "es confonen o inviten a la confusió".
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, de la seva banda, va recordar que "és obvi" que Catalunya "no té accés als mercats a mitjà termini". També va apuntar que el Tresor ha prestat a tipus zero prop de 50.000 milions d'euros a la Generalitat catalana i ho seguirà fent sempre que es dediqui al manteniment dels serveis públics fonamentals.
Durant tot l'any s'han atès directament factures de proveïdors de comunitats a través dels compartiments del FLA i Facilitat Financera per import de 8.466,96 milions d'euros, i 683,4 milions a través del Fons Social, per deutes de convenis en matèria social d'autonomies i entitats locals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema